Glass Aactive
x
English
Glass Aactive
x
Burger
Meny
Burger
Lukk
Logo
English
Fade
Top Image

ENDELIG!

Det splitter nye Flåklypa-spillet er nå ute på Nintendo Switch og PC (STEAM)!
Elektronikkbransjen har kåret Flåklypa-spillet til årets julegave – og du kan sikre deg et eksemplar her!

Nei, dra meg nå baklengs inn i fuglekassa! Endelig er det duket for et gledelig gjensyn med den lille fjellbygda under himmelhvelvingen, syvogtredve mil nordover, litt øst og oppover!


SPILLET OM FLÅKLYPA GRAND PRIX
Er du en av dem som elsket det originale PC-spillet om Flåklypa Grand Prix som først kom ut høsten 2000? Som snek deg til å spille Solans postsortering etter leggetid? Som jaget barna i seng slik at du kunne spille selv? Eller som kjøpte familiens første PC for å få spilt det ikoniske spillet? Og, har vært fortvilet over at det over 20 år gamle spillet ikke har vært mulig å spille på dagens PC’er?

Nå er ventetiden over!

4. november 2021 ble en helt ny versjon av Flåklypa-spillet lansert, vakkert gjenskapt i Unreal4.  Som sist får du historien fra filmen, ni minispill og selvfølgelig det store bilracet – som denne gangen er i full 3D, hvor du selv kan sette deg bak rattet på selveste Il Tempo Gigante, og oppleve det berømte ‘magasuget’!

Tidenes norske spillsuksess er altså endelig tilbake i en moderne, oppgradert versjon. Originalspillet som kom ut høsten 2000, skapte selve familiesjangeren innen dataspill, der barn og voksne kunne hygge seg og spille sammen. Et spennende og fartsfylt eventyr for hele familien!


HVA ER FORSKJELLEN PÅ DET GAMLE OG DET NYE FLÅKLYPA-SPILLET?
Kort oppsummert, så er alt bygget i 3D denne gangen. Det er færre minispill - men mye mer racing!

For deg som husker det originale PC-spillet om Flåklypa Grand Prix fra 2000, ble historien fra filmen fortalt gjennom en rekke for-rendrede scener med klikk-animasjoner. Gjemt rundt i scenene var faktabokser, minispill, aktiviteter og bildeler. Gjennom å spille og utforske, vant man bildeler som ble brukt til å bygge Il Tempo Gigante, for til slutt å kunne kjøre denne, og andre racerbiler fra filmen, i et top-down billøp. I 2001 og 2002 ble det utgitt ytterligere to utgaver av spillet, hvor nye minispill og aktiviteter ble lagt til.  

Det nye Flåklypa-spillet er bygget opp på samme måte, men denne gangen har vi valgt å fokusere ekstra mye på racing-delen av spillet. 2021-utgaven inneholder 9 minispill. Disse er nøye utvalgt på bakgrunn av to kriterier; popularitet og hvordan de vil fungere med både PC-kontroller (mus og tastatur) og Nintendo Switch-kontrollere.

MINISPILLENE SOM ER MED I DET NYE FLÅKLYPA-SPILLET:
• Eplehøsten
• Postsorteringen
• Ludvigs labyrint
• Solan i farta
• Solans ballongjakt
• Mahjong
• Reodors sykkelverksted
• Puslespill
• Emmanuels utfordring

Hele spillet er bygget på nytt i 3D, og racing-delen er denne gangen slik vi egentlig ønsket at den skulle være i originalspillet (men som ikke var mulig på grunn av at PC’er ikke var kraftige nok den gangen). Her er det masse nytt innhold, og et Mario Kart-inspirert gameplay.

Denne gangen er det 10 helt nye baner i tillegg til Flåklypa-banen. Disse kan man kjøre både «Race» og «Bygderally» på. I tillegg til alle bilene fra originalspillet, kan man her også kjøre blant annet melkebilen, mini’en og enkefru Stengelføhn-Glads kabriolet. Både Racing og Bygderally kan kjøres med to spillere på en skjerm. I "Frikjøring" kan man øve seg i ro og mak alene på en bane og forsøke å sette ny bestetid.

Flåklypa Grand Prix Story race er som en spennende cinematisk opplevelse, med en blanding av klipp fra filmen, og interaktive kjøre-sekvenser. Denne lar deg kjenne på adrenalinet – og magasuget – før målstreken, der du må komme deg forbi Blodstrupmoens Dirty Tricks selv!

Etter at Story Race er åpnet opp, kan man utforske den siste Racing-delen der Il Tempo Gigante og de andre racerbilene kjører mot hverandre i høy hastighet.

Og, sist, men ikke minst, så har Ludvig fått sitt eget race. På Solans motordrevne trehjuling, kan du styre Ludvig gjennom forskjellige hinderløyper på Flåklypa-banen med et jublende publikum.


FAKTA OM UTVIKLINGEN AV DET NYE FLÅKLYPA-SPILLET
Utviklet av Ravn Studio i nært samarbeid med Caprino Filmcenter.
RockPocket Games er co-produsent og vi har også hatt Invictus med på laget.
Svenske Zordix Publishing er forlegger og Pan Vision er distributør.
Basert på Kjell Aukrusts figurer og miljø, og Ivo Caprinos eventyrlige filmsuksess.
Budsjett: 18+ MNOK
Vært i produksjon i 3,5 år
Delvis folkefinansiert gjennom DnBs Startskudd
Utviklet med støtte fra:


Teamet har sittet i Drammen, Tønsberg, Bergen, Manchester UK, Oslo, Stockholm og Ungarn
Stemmene i spillet er Wenche Myhre, Anders Bye, Øyvind B. Lyse og Ivar Nørve.
Spillet har norsk, engelsk, dansk og samisk språk (tekst og stemmer), og i tillegg svensk tekst.
Musikken er originalmusikken fra Flåklypa Grand Prix-filmen fra 1975, komponert av Bent Fabricius Bjerre.

Spillet kan kjøpes fysisk i butikk for både PC og Nintendo Switch.

Eller for digital nedlastning i Nintendos e-shop (lenke) eller på STEAM (lenke) 15 + 16
Bruksanvisninger for hvordan kjøpe Flåklypa-spillet digitalt, finner du her:
STEAM for PC
Switch for Nintendo e-shop

 
     
  Maskinkrav PC:  
  Minimum  
  Operativsystem: 64-bit Windows 7
  Prossesor: Intel Core i5-3330 3.0 GHz, AMD FX-8300 3.3 GHz
  Minne: 8 GB RAM
  Skjermkort: NVIDIA GeForce GTX 760, Radeon R9 280
  DirectX: Version 11
  Ledig harddiskplass: 15 GB ledig
     
  Anbefalt  
  Operativsystem: Windows 10
  Prossesor: Intel Core i5-8600 3.1 GHz, AMD Ryzen 3 3100 3.5 GHz
  Minne: 8 GB RAM
  Skjermkort: NVIDIA Geforce GTX 1060, Radeon RX 580
  DirectX: Version 11
  Ledig harddiskplass: 15 GB ledig
     
 
Historien er den vi alle kjenner; Reodor Felgens tidligere assistent, Rudolf Blodstrupmoen har stjålet Reodors oppfinnelse, superretometerfordeleren, og gjør det derfor stort innen motorsporten. Han utfordrer «Åkken som helst, når som helst, hvor som helst» til å møte han i selveste Flåklypa Grand Prix. Med hjelp av sjeik Ben Redic Fy Fasan og hans oljepenger får de tre vennene på Flåklypatoppen bygget superbilen, fartsvidunderet Il Tempo Gigante – med spillerens hjelp! Og resten er historie, som de sier.
(Mer informasjon om både filmen, karakterer, tidligere spill og Ivo Caprinos arbeid finner du på Caprino Filmcenters egne hjemmesider, caprino.no)


En stor takk til alle Startskudd-støttespillerne som har vært med på å finansiere spillet i tidlig fase!


De største sponsorene hadde tur i Il Tempo Gigante som en del av Startskudd-belønningen. Her, en superfornøyd Fredrik Eldholm sammen med Remo Caprino.


W:
H: